Praktisch

De Reis
De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanuit de haven van Lauwersoog. Bij de haven kun je lang parkeren, je betaalt hiervoor een vergoeding. Houd rekening met extra reistijd voor het parkeren, het kan druk zijn met pinksteren. Ook hierom is het handig om de overtocht met de boot van 12.30 of 15.30 uur te maken.

Lauwersoog is ook per bus goed bereikbaar. Als je uit het westen of zuiden van het land komt reis je het makkelijkst via Leeuwarden. Voor de bus vanaf Leeuwarden: zie​ ​www.arriva.nl. Kom je via Groningen, kijk dan goed op de​ Qbuzzsite; er rijden maar beperkt bussen naar de haven.
Ook de de site van Wagenborg passagiersdiensten en de site 9292​ geven informatie over aansluitende bussen.

Op vrijdag zijn de afvaarten van de boot naar Schiermonnikoog in principe om 9.30 uur, 12.30 uur, 15.30 uur, 18.30 uur. Kijk voor de actuele boottijden en prijzen op​ www.wpd.nl​.
Je bootkaartje is altijd een retour.
De afstand vanaf de veerboot naar de camping is 4,5 km.
Bussen en taxi’s staan bij aankomst van de boot op het eiland klaar om passagiers en bagage te vervoeren naar hun bestemming. Ook kun je een taxi reserveren (zie links).

Goed om te weten:
Deelneemsters nemen hun eigen kampeerbenodigdheden mee.
Het is een rustige natuurcamping. Er is geen stroom bij de tenten, maar er is op de camping gelegenheid om bijvoorbeeld je telefoon op te laden. De kantine is de hele dag open tot ’s avonds 23.00 uur. Hier kun je binnen of buiten zitten, gebruik maken van wifi, spelletjes doen of iets drinken.
Honden zijn op de camping niet toegestaan.
Fietsen zijn op diverse plaatsen op het eiland te huur, onder andere op de camping.